- aanbod -

Wij bieden een interactief programma voor alle groepen van het basisonderwijs en de BSO’s. Het educatieve boerderijbezoek bestaat uit een introductie, rondleiding, roulerende opdrachten en een afsluiting.

Voor groep 3- 8 zijn er verschillende leskaarten ontwikkeld door ZuivelNL.

*Kosten van het bezoek kun je vinden op de website van de Boer op Noord (voor Drenthe) of Boerderij Educatie Salland-Vechtdal (voor Overijssel). 

Groep 1- 2 kunnen ook komen op de boerderij voor een bezoek. Hiervoor hebben we een aangepast programma, zo mogen zij de boer helpen met voeren van de dieren en in de stallen kijken bij de koeien, kalfjes en de andere dieren. De kunstkoe kan oa gemolken worden. De kalfjes geaaid. Voor de groepen 1 en 2 betaalt de school 50,00 euro.

Voor de BSO’s (buitenschoolse opvang) hebben wij ook een breed programma. De BSO betaald 7,50 euro per kind. Zij krijgen een rondleiding over het erf, een moment om wat te eten en drinken. Vervolgens hebben we een programma wat in overleg met de leiding van de BSO is afgestemd.

Bijvoorbeeld:

• Wat zie je aan een kalf/koe en de andere dieren op ons erf?

• Hoe maak je boter?

• Wat eet een koe? Maak een ‘bord’ hiervan voor de koe.

• Heksensoep maken.

• Kijken in een trekker.

En zo zijn er nog veel meer verschillende activiteiten die wij kunnen bedenken.

Voor elk bezoek zijn er bepaalde randvoorwaarden/regelement, hiervoor verwijzen wij jullie naar de websites van de Boer op Noord (voor de schoolklassen uit Drenthe) en boerderij educatie Salland- Vechtdal (voor de schoolklassen uit Overijssel ‘het Vechtdal’). Hier vind je ook het reserveringssysteem per regio.

Na de reservering ontvangt u een speciale handleiding die nodig is ter voorbereiding op het boerderij bezoek.

Wij proberen ook aan te sluiten bij de Dutch Food Week, Nationale Schoolontbijt en de Nationale Buitenlesdag.