- Over ons -

Hoi scholen,

 

Willen jullie ook eens een les volgen bij ons op de boerderij? Wij zijn de familie Kelder en wonen op ons melkveebedrijf, met zorgboerderij in Holtheme, Gramsbergen (OV). Wij hebben 125 koeien en 65 stuks jongvee.

 

Jij wordt ontvangen bij ons tussen de koeien, kalfjes, geiten, pony’s en de kippen… en ook zullen onze vier poezen graag door jullie geaaid willen worden. Kom kijken, voelen en beleven waar de melk met liefde wordt gemaakt. Kijk hoe de koe leeft, wat zij eet en hoe ze o.a. wordt gemolken.

 

Geniet van het buiten zijn. Van de verschillende seizoenen en hun belevenissen en de kleine dingen waarover jij je kunt verwonderen. Boek een les en graag tot ziens!

 

Groetjes,
Liset Kelder

Doel

“De leerlingen leren waar voedsel vandaan komt en leggen een relatie tussen het voedsel van de boerderij en het dagelijks eten op hun bord” citaat van Boerderij Educatie Nederland. Educatie- en melkveebedrijf Kelder wil hier een bijdrage aan leveren, door schoolklassen en BSO’s te ontvangen op ons bedrijf.

 

                Hoe kun je het meeste leren over koeien? Ja, door ze op te zoeken! 😊

Werkgebied

Educatie- en melkveebedrijf Kelder is toegankelijk voor de basisscholen en BSO’s in de gemeente Hardenberg, het zogenoemde Vechtdal en de scholen uit de provincie Drenthe, bv. Coevorden en Dalen. De school regelt het vervoer van de leerlingen, dit kan zijn met de fiets, met auto’s of een bus.

Bekijk onze social media’s !